Do przygotowania babeczek potrzebujecie:
- 60 g masła klarowanego
- stewia w płynie – 10 kropli
- 1 małe jajko
- wanilia – ziarenka
- pół szklanki puree z dyni (użyłam piżmowej, ugotowanej)
- szklanka mąki migdałowej
- łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- czubata łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
W misie miksera umieścić miękkie masło klarowane, ziarenka wanilii i stewię, utrzeć. Dodać jajko, utrzeć. Następnie domiksować dyniowe puree. Dodać mąkę migdałową, proszek do pieczenia, przyprawę, sól i szybko zmiksować.
Ciasto można nakładać w formie ciasteczek na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub upiec w foremkach jak babeczki. Piec 15 minut w 160 stopniach.
Smacznego 🙂